Tüplü Dalış Malzemeleri

25-10-2021 14:25
Tüplü Dalış Malzemeleri

Dalış, farklı şeyler denemeyi sevenler, macera arayanlar ve yeni yerler keşfetmeyi sevenler için yapılacak bir su sporudur. Dalış malzemeleri temelde iki farklı kategoriye ayrılmaktadır bunlar tüplü dalış ve aletsiz dalış olarak ikiye ayrılmaktadır. Tüplü dalış, eğitim almadan yapılabilecek bir spor değildir bu yüzden uygun eğitimlerden sonra gerekli sertifikalar alınarak dalış yapılabilir. Tüplü dalış ekipmanları nelerdir?

Dalış Tüpü ve Regülatör Olmazsa Olmaz


dalış regülatörü
 Tüplü dalışlarda dalış regülatörü çevre basıncını ayarlar ve su altında rahat nefes almanızı sağlar. Derine inildikte çevre basıncı artacağından dalış regülatörü basınca göre oksijeni ayarlayarak iç organların zarar görmesini engeller.
 
 
 
 
 
 
 
dalış tüpüDiğer bir ürün olan dalış tüpü su altında nefes alabilmeniz için gerekli oksijeni ve havayı depolamayı sağlar. Soluduğumuz havayı yüksek basınçla içinde depolayan ve çelikten yapılan dalış tüpleri su altında ihtiyaç duyulan havayı dalış yapan kişiye sağlar. Dalış tüpü alırken depolayabildiği hava miktarı (3-18 litre arası değişir), hafifliği ve kullanım kolaylığına göre özellikler dikkate alınır.
 
 
 
 
 
 


Dalış İçin Dalış Ekipmanları

dalış elbisesiDalış elbisesi tüplü dalış sırasında giymek için üretilmiş, dalış kıyafeti vücudu soğuktan ve sudan korumak için özel üretilir. Dalış sırasında yaşanabilecek sıyrık ve basit yaralanmalardan vücudunuzu korur. Tabi bu özellikteki dalış elbeseleri ıslak dalış elbisesi kategorisine girmektedir. Islak dalış elbisesi olarak adlandırılmasının sebebi, suya daldıktan sonra elbise üzerinden vücuda değen suyun vücut ısısıyla ısınması ve üşümeyi engellemesidir. Bu kıyafetler su altında vücut sağlığınızı korumak için önemli bir ekipmandır, biraz pahalı olsalarda yaptığınız spordan zevk almak ve güvenle dalış sporunu yapmak için mutlaka kaliteli ve kendini ispatlamış markaların ürünlerini almak önemlidir.
 
 
 
 

dalış paletiTüplü dalış ekipmanları arasında olan bir diğer önemli ürün paletlerdir, dalış paleti su içerisinde normalden daha hızlı ilerlemenizi ve dalışlarda derine daha hızlı inebilmenizi sağlar. Orta su paletleri ve derin su paletleri tüplü dalış için uygun olan paletlerdir. Amatör dalgıçlar orta su paletleri kullanırken, profesyonel dalgıçlar derin su paletlerini tercih eder. 
 
 
 
 
 

 
dakış maskesiBir diğer ürün ise dalış maskesi. Dalış maskesi su altında gözlerimizi koruyarak su altında gözlerimizi rahatlıkla açmamızı ve etrafı görmemizi sağlar. Tek ve çift camlı olarak ikiye ayrılırlar.  Profesyonel dalgıçlar çift çamlıları daha çok tercih eder. Çift camlı olanlar daha derin dalışlarda ve su altında çarpma ve vurmaya bağlı kırılmalarda daha dayanıklıdır. Dalış gözlüklerinde kullanılan tüm camlar tempered özellikli camlar olduğu için kırılsa bile parçalanmaz ve parçalanmadan sizi su üzerine çıkartır.

 
 
 
 
 
 
 

Dalışlarda Koruyucu Ekipman Seçimi


Dalış eldiveni ve patikDalış eldiveni ve dalış patiği dalışlarda kullanması gereken ekipmanlardandır. Bu malzemelerde neopren kumaştan yapılır. Dalış sırasında ellerin ve ayakların üşümesini engelleyen neopren kumaşlar aynı zamanda yaralanmalarında önlenmesine yardımcı olur. Dalış tüpü ve regülatör gibi dalış esnasında kullanılan bazı ekipmanlar özellikleri gereği batmaz özelliklidir ve su yüzeyinde kalır. Bu durum dalış için istenmeyen bir durumdur. Bu yüzden genelde dalgıçlar kullandıkları talış tüpü özelliklerine göre ağırlık kemeri kullanır.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.