Jelkot Macunu

22-02-2021 17:53
Jelkot Macunu

Jelkot nedir?

 
Jelkot, kompozit yada cam elyaf destekli plastik malzemelerin üst katmanını oluşturan ve yüzeyin görüntü kalitesini artıran ve dış ortam dayanıklılığını üst seviyelere çıkaran malzemedir. Jelkotlar genel olarak epoksi ve poliester reçine esaslıdır. Jelkot macunu olarak teknelerde bir çok tamir ve onarım işlemlerinde kullanılır.
 

Jelkot Ürünleri için tıklayınız.


Poliester reçineler kimyasal olarak modifiye edilerek jelkotlar oluşturulur, fırça yada püskürtme yöntemi ile yüzeye uygulanır. Yüzey uygulamasından sonra derinlik hissi kazandırmak için şeffaf renkte jelkot kullanımı yüzeyi daha kaliteli ve görsel açıdan güzel bir görüntüye sokacaktır.

Deniz sektöründe (tekne, yat ve katamaran v.b) bir çok araç hafif ve korozyona dayanıklılığından dolayı kompozit malzemelerden üretilir. Bu araçlarda kullanılan kompozit malzemenin dış yüzeyi 0.5 ile 0.8 mm arasında jelkot kaplı olur. Ufak sürtünmeler ve kazalarda zarar gören bu yüzeyler tekrar jelkot tamir malzemeleri ile tamir edilerek eski formuna kavuşması ve deniz aracının uzun vadede dayanıklı olmasını sağlar.

Jelkotlar da kullanılan sektöre göre farklı özelliklerde üretilmektedir bu yüzden jelkot fiyatları değişiklik gösterebilir. Denizcilik sektöründe kullanılan jelkotlar genel amaçlı ve boyanabilen türde jelkotlardır. Bu yüzden genel amaçlı marine özellikli jelkot tamir kitleri yada tamir macunları onarım ve bakım aşamasında kullanılabilir.

Yüksek performanslı jelkot
Yüksek performanslı marin jelkot
Alev yürütmeyen jelkot
Kalıp yapımı için jelkot
Kimyasallara dayanıklı jelkot
zımparalanabilir jelkot

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.